Євлаш Вікторія Владленівна
Євлаш Вікторія Владленівна
професор ЗВО кафедри неорганічної хімії, д.т.н., професор
E-mail: evlash@karazin.ua
ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7479-1288
Кімн. 0-7. Роб. тел. 54-83.
Веде курси (або є співавтором):
Харчові та дієтичні добавки
Технічна мікробіологія
Основи фізіології людини
Дієтологія та антропометрія
Особливості фізіології та норми харчування різних верств населення
Практична дієтологія
Психодієтика
Наукові інтереси:
Харчова хімія, харчова безпека, дієтологія, нанотехнологія, методи аналізу харчових продуктів
Обрані публікації:
1. Innovative Technology of the Scoured Core of the Sunflower Seeds After Oil Expression for the Bread Quality / Victoria Evlash, Lydia Tovma, Iryna Tsykhanovska, Nonna Gaprindashvili // Modem Development Paths of Agricultural Production. [V. Nadykto (ed.)], Springer Nature Switzerland AG 2019, P. 665-679.
DOI: 10.1007/978-3-030-14918-5_65 Springer (2019) Inter-national Publishing, Scopus (2020)
2. Evlash V., Pogozhikh M., Aksonova O., Gubsky S. Chapter 12. Heme Iron-Containing Dietary Supplements and Their Application in Fortified Foods. Bioenhancement and Fortification of Foods for a Healthy Diet, CRC Press, 356 P. (ISBN 9781032113777), 2022 pp. 237-271
3. Evlach V. V., Potapov V. O., Piliugina I. S., Vlasenko G. S., Bilyi D.V. Analysis of Chlorodifluoromethane extract of bay leaf by Gaschromatography with different kinds of detection// Journal of Chemistry and Technologies, 2021, 29(2), P. 321-330.
4. Demydova, A., Yevlash, V., Aksonova, O., Tkachenko O., Kameneva N. Antioxidant activity of plantsextracts of ukrainian origin and their effect on the oxidative stability of sunflower oil. Food Science and Technology, 2022. 16(3). P.55-64. https://doi.org/10.15673/fst.v16i3.2514
5. Shingisov A., Alibekov R.S., Evlash V.V., Yerkebayeva S., Mailybayeva E., Tastemirova U. Creation of a methodology for determining the intensity of moisture evaporation within vacuum drying of fruits. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Technology and equipment of food production, 2023. - 1/11 (121). pp. 6-14. DOI: 10.15587/1729-4061.2023.273709
6. TsykhanovskaI., Tovma L., Yevlash V., Lazarieva T., Blahyi O., Alexandrov A., Riabchykov M., Svidlo K., Korolyova N., Gontar T. (2023). Development of technology of crackers with increased food value to improve the food supply to military servants during a special period. Eastern-European Journal of Enterprise Technologiesthis link is disabled, 2023, 2(11(122)), pp. 24-37. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.276429.
Підвищення кваліфікації